新潟 新ブランド のどぐろ 美宝誕生
新潟県産のどぐろのうち、はえ縄(一部の刺網を含む)で漁獲されるのどぐろは「大型」「うろこの剥がれがない」「水揚げ後も色・身持ちがよい」という特徴があります。この特徴を活かし「400g以上」「選ばれた地域、漁師のみが漁獲」「徹底した品質管理」 などを厳選された「美宝」の基準としています。
情報源: 新ブランド 新潟のどぐろ「美宝」誕生! – 新潟県ホームページ
【ブランド化】 高規格のノドグロ “美宝” 初競りは相場の倍の値段に 《新潟》, 0:58
【ブランド化】 高規格のノドグロ “美宝” 初競りは相場の倍の値段に 《新潟》
新潟 地域ブランド・商標登録 全国ご当地名産品 vol.15
Among the Nodoguro caught in Niigata Prefecture, those caught with longlines (including some gill nets) are characterized by their large size, lack of peeling scales, and good color and meat even after landing. Taking advantage of these characteristics, the criteria for the carefully selected “Biho” include “over 400g,” “caught only by selected fishermen in selected areas,” and “strict quality control.”
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