GI 6品追加
農林水産省は30日、地域の農林水産物や食品のブランドを守る地理的表示(GI)保護制度の対象に5道県の6品目を追加したと発表した。北海道の高級ナマコ「檜山海参」、青森の「大鰐温泉もやし」、秋田の「大竹いちじく」、島根の「三瓶そば」、熊本の「八代生姜」とかんきつ類の「八代特産晩白柚」が登録された。
情報源: 農水省、地理的表示に6品目追加 北海道の高級ナマコなど | 共同通信
檜山海参(ナマコ)(江差町・乙部町)【食と旅と歴史の入り口 南北海道・檜山】, 3:25
農林水産省 GI登録サイト
特定農林水産物等の地理的表示(GI)保護制度 vol.1
The Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries announced on the 30th that it has added six products from five prefectures to the geographical indication (GI) protection system that protects regional agricultural, forestry and fishery products and food brands. Hokkaido’s high-class sea cucumber “Hiyama Sea Ginseng”, Aomori’s “Owani Onsen Moyashi”, Akita’s “Otake Fig”, Shimane’s “Sanbe Soba”, Kumamoto’s “Yatsushiro Ginger” and the citrus fruit “Yatsushiro Special Banpeiyu” are registered. rice field