魚沼コシ 特Aから転落
日本穀物検定協会は28日、「おいしいコメ」を判定する2017年産米の食味ランキングを発表した。代表的な上級銘柄として知られる新潟県産魚沼コシヒカリが、最高評価の「特A」から2番目に高い「A」に初めて転落した。特Aが設定された1989年産以来、魚沼コシは28年連続で最高の評価を受けていた。
情報源: 魚沼コシ「特A」から転落=17年産米食味ランキング:時事ドットコム
“魚沼産コシヒカリ” 29年目に最高評価から初転落(18/03/01)
“魚沼産コシヒカリ” 29年目に最高評価から初転落(18/03/01)
新潟 地域ブランド・商標登録 全国ご当地名産品 vol.15
On the 28th, the Japan Grain Inspection Association announced the taste ranking of rice produced in 2017, which judges “delicious rice”. Niigata Prefecture’s Uonuma Koshihikari, known as a representative high-end brand, fell from the highest rating of “Special A” to the second highest rating of “A” for the first time.
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